Het tot de Scherpenhuizen-groep behorende pakstation Scherpenhuizen Packaging BV voor groenten, fruit en exoten, verpakt voor Scherpenhuizen alleen producten die van het moederbedrijf afkomstig zijn. Hierdoor is de productherkomst in alle gevallen onomstreden en eenduidig traceerbaar. Elke productieopdracht heeft een eigen productienummer. Tijdens de productie wordt iedere partij die gebruikt wordt bij het verpakken/verwerken van het product per verpakkingslijn vastgelegd en gedocumenteerd. Elke individuele kleinverpakking wordt met een eigen identificatienummer voorzien dat door de volgende items samengesteld wordt; het nummer van de verpakkingslijn, het productie- opdrachtnummer en de productiedag.

Dit biedt de mogelijkheid een eenduidige identificatie van de benodigde productpartijen aan de hand van de enkele verpakking en dit zelfs voor mix-verpakkingen.

Hetzelfde systeem wordt ook gehanteerd voor partijen van derden die door Scherpenhuizen Packaging verpakt worden. Op grond van partijtoewijzing en separate bevoorrading is een verwisseling met producten van andere uitgesloten en een traceerbaarheid voor de opdrachtgever en ( als van toepassing) ook afnemer altijd voor 100 % gegarandeerd.