Groenten pannenkoek

Nationale pannenkoekdag!

18-03-2022

Naar aanleiding van deze dag delen wij weer een overheerlijk recept met jullie. Je zult denken ’wat is er nou moeilijk aan een pannenkoek, dat recept schud ik zo wel uit mijn mouw.’

Dit keer gaan we voor een variant die past bij Scherpenhuizen; de groenten pannenkoek! Wij zijn immers een uit de kluiten gewassen groenteboer.

En het mooie van dit recept, je kan blijven variëren en genieten van de groenten die passen bij het seizoen.

Benodigdheden

  • 200 gram tarwebloem of volkoren meel
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Handvol spinazie, grof gehakt. Tip; vervang de spinazie voor winterpostelein*
  • 1 winterpeen, geraspt
  • Courgette, geraspt
  • Paprika, in fijne stukje gesneden
  • Bosui
  • Boter of olie

Aan de slag

Gril de winterpeen, de courgette en de paprika en breng deze op smaak met wat peper, snufje zout. Bak de spinazie op het laatst nog even mee zodat deze slinkt en voeg de bosui toe.

Vervolgens meng je de bloem, het zout, de eieren en de melk. Meng de ingrediënten goed met een garde zodat  je een klontvrij beslag krijgt.

Meng de groenten nu met een lepel door het beslag.

Tot slot verhit je een koekenpan en bak iedere pannenkoek in een beetje boter of olie. Is de bovenkant droog, draai de pannenkoek dan om zodat beide zijden mooi gekleurd zijn.

Pannenkoeken teveel? Vries de pannenkoeken in en piep ze op in de oven voor een makkelijke maaltijd.

 

* (Economisch) gezonde tip!

Veel mensen weten niet dat er in tuinen, langs bosranden, parken en moestuinen winterpostelein staat te groeien.

Dit plantje bevat super veel goede voedingswaarde zoals vitamine A,B,C, calcium, ijzer en magnesium.

Lekker in de pannenkoek, als stamppotje of in een salade.