Ik leer, jij leert, wij leren

Taalles

Scherpenhuizen mag dan wel een kei  Brabants bedrijf zijn, maar wij hebben een bont gezelschap aan collega’s die van heinde en verre komen. Omdat wij het belangrijk vinden dat de collega’s goed met elkaar kunnen communiceren geven wij al sinds jaar en dag Nederlandse lessen in huis. Onze vaste docente Miranda stelt zich graag voor;

Miranda

Mijn naam is Miranda Verhoeven, ik werk al 22 jaar als docent Nederlands tweede taal (NT2) en sinds 2007 werk ik bij Scherpenhuizen. Hier geef ik Nederlandse les aan buitenlandse werknemers in de maanden oktober tot en met maart, dan is het minder druk en is er tijd voor taallessen.  De deelnemers aan de taallessen hebben een functie waarbij communicatie in het Nederlandse gewenst is. Het leren van de Nederlandse taal verbetert de communicatie op de werkvloer en de betrokkenheid bij het werkproces. Als docent leer ik de deelnemers de basis van het Nederlands, want taal is hèt middel om te communiceren.

Maar naast het vergroten van de betrokkenheid bij het werk, wordt de wereld van de werknemer ook groter.  Het begrijpen van de Nederlandse taal betekent dat de deelnemer zijn leven beter kan organiseren en actiever mee kan doen, binnen en buiten Scherpenhuizen.

Drive

In mijn lessen probeer ik met mijn “drive” de deelnemers enthousiast te maken voor het leren van de taal, ik wil graag voor de deelnemers werken, maar verwacht wel dat zij ook voor mij willen werken.  Daarmee maak ik de deelnemers mede-verantwoordelijk voor wat er in mijn lessen gebeurt, leren doen we samen! Samen maken we er een leuke en leerzame tijd van.  De deelnemers beginnen aan de cursus op niveau 0, dat betekent dat ze de Nederlandse taal niet beheersen. Afhankelijk van de leervaardigheid en motivatie van de deelnemers heeft de deelnemer aan het einde van de cursus niveau A1 of A2. Dat betekent dat de werknemer een basistaalgebruiker is en dat hij kan communiceren in eenvoudige en alledaagse taal.

Scherpenhuizen investeert met de taalcursussen in haar werknemers met het doel hen te laten groeien. Investeren in mensen betekent dat mensen het idee hebben erbij te horen, dat vergroot de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid van de werknemer. De werknemers zien de taalcursus als een kans en nemen deze dan ook met beide handen aan. Ik vervul al 14 jaar met trots en veel plezier de rol van “juf” bij dit mooie bedrijf.