Paprika salade!

Recept Paprika salade!

 

Dagelijks gaan er bij Scherpenhuizen tientallen vrachtwagens vol met paprika’s de deur uit.

 

Paprika’s zitten boordevol vezels en voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën.

Daarnaast zijn ze heerlijk zoet (alleen de groene is iets minder zoet) en fris en kun je er eindeloos mee variëren en combineren.

 

Geen wonder dat de paprika zo populair is.

 

Ben jij ook zo gek op paprika? Dan is onderstaand recept een aanrader.

Deze salade doet het goed bij een BBQ maar is ook heerlijk als voorgerecht.

 

 

Ingrediënten:

 

Drie paprika’s van verschillende kleuren

Eén rode ui

Voor de dressing:

Eén citroen

Twee takjes peterselie

Zes eetlepels olijfolie

Eén theelepel gedroogde oregano

Eén teentje knoflook

Voor de topping:

Witte kaasblokjes (ca 150 gr)

Een handje groene olijven zonder pit

 

Bereidingswijze:

Snij de paprika’s in dunne reepjes

Halveer de ui en snij daarna in dunne halve ringen

Hak de peterselie fijn, pers de citroen uit en pers de knoflookteen uit.

Meng het citroensap met de gehakte peterselie, knoflook, olijfolie en oregano en giet de dressing over de gemengde paprika en rode ui.

Bestrooi de salade met witte kaasblokjes en de olijven.

 

Eet smakelijk.