Recept Paprika salade!
Dagelijks gaan er bij Scherpenhuizen tientallen vrachtwagens vol met paprika’s de deur uit.
Paprika’s zitten boordevol vezels en voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën.
Daarnaast zijn ze heerlijk zoet (alleen de groene is iets minder zoet) en fris en kun je er eindeloos mee variëren en combineren.
Geen wonder dat de paprika zo populair is.
Ben jij ook zo gek op paprika? Dan is onderstaand recept een aanrader.
Deze salade doet het goed bij een BBQ maar is ook heerlijk als voorgerecht.
Ingrediënten:
Drie paprika’s van verschillende kleuren
Eén rode ui
Voor de dressing:
Eén citroen
Twee takjes peterselie
Zes eetlepels olijfolie
Eén theelepel gedroogde oregano
Eén teentje knoflook
Voor de topping:
Witte kaasblokjes (ca 150 gr)
Een handje groene olijven zonder pit
Bereidingswijze:
Snij de paprika’s in dunne reepjes
Halveer de ui en snij daarna in dunne halve ringen
Hak de peterselie fijn, pers de citroen uit en pers de knoflookteen uit.
Meng het citroensap met de gehakte peterselie, knoflook, olijfolie en oregano en giet de dressing over de gemengde paprika en rode ui.
Bestrooi de salade met witte kaasblokjes en de olijven.
Eet smakelijk.